- Autor: JanaMoj
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
Banány | 150 |
Jáhly (v suchém stavu) | 50 |
Vlašské ořechy | 10 |
Olej olivový | 30 |
Energetická hodnota celkem: 3438 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 81,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 860 kJ
Bílkoviny (g): 9.8, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 20.3, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
50 g suchých jahel namočíme na 24 hodin, potom dobře propláchneme a se zrnkem soli uvaříme (vody je dvojnásobná vrstva nad vrstvou jahel, uvedeme do varu, vypneme elektrickou plotýnku a necháme dojít cca 15 minut). Rozmačkaný banán smícháme s odtučněným tvarohem, 40 g dýňového oleje (pak nepoužívám ořechy), nebo 30 g ořechového oleje a 10 g nadrcených ořechů. Přidáme vychladlé jáhly a promícháme. Jím místo jogurtu, nebo mažu na pečivo :)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.